Antilipidový čaj - dobrá volba nejen v období jara
top of page

Antilipidový čaj - dobrá volba nejen v období jara

Již název čaje - Antilipidový čaj, sám o sobě přestavuje silnou stránku bylin, které jsou jeho součástí.


Tento čaj se užívá k harmonizačním a ozdravným účinkům zaměřeným na lipidy - tuky v našem organizmu, které se v něm nacházejí v různých formách. Nejčastěji se setkáváme se zvýšeným cholesterolem, zvýšeným krevním tlakem, disbalancí s trávením aj. problémy spojené se zhoršeným metabolismem tuků. Zde si vždy můžeme vypomoci zpestřením svého pitného a ozdravného režimu právě Antilipidovým čajem.

Pravidelným pitím tohoto čaje harmonizujeme naše tělo a nastavujeme vhodné metabolické procesy.

Indikace k použití:

  • normalizuje metabolismus, zejména rozpouští lipidy na stěnách cév a brání hromadění krevních destiček;

  • zlepšuje mikrocirkulární průtok krve a aktivuje krevní oběh;

  • obnovuje elasticitu cév;

  • eliminuje a předchází jevům jako je zvýšená krevní viskozita a trombózy;

  • normalizuje krevní tlak a může se používat k prevenci a komplexní léčbě mrtvice;

  • je efektivní při zvýšené fyzické a duševní námaze, emocionální nestabilitě.

Doporučuje se pít tento čaj 2 - 3x denně po jednom hrnku. Zde na celý den vystačí 1 sáček, který k výluhu čaje používáme vícekrát.

Bylinné čaje patří k výrobkům, které jsou vhodné při prevenci a zdravém životním stylu. V případě disbalancí a onemocnění jsou součástí ozdravných procesů, které se sestávají z dalších ozdravných a léčebných postupů.

Bylinné čaje a nápoje byly vždy součástí přírodní lékárny našich předků a jejich užívání je nejen součástí pitného režimu. Zaléváme je vodou cca 85° C a necháme chvílí louhovat. Sáček tohoto čaje je možné využívat vícekrát - běžně se z něj dají udělat 3-4 čaje. Doporučujeme sáček po vylouhování vyjmout a dát na suché místo. Tím ho připravíme k dalšímu opětovnému použití.


Antilipidový čaj je vhodné použít i v případě, že nemáte žádné zdravotní problémy. Jeho účinky jsou osvěžující a určitě ho oceníme po náročnějších oslavách, tučnějším jídle, kdy jsme své tělo trochu více zatížili látkami, které tělo musí zpracovat a mnohdy ze svého těla dostat ven. Zlepšení metabolismu v těle a jeho detoxikace nám pomáhá při udržení zdravého životního stylu i přesto, že si chceme užít některých národních zvyklostí, rodinných oslav a báječného života bez velkých omezení.

Složení: Listy Ginostemmy pětilisté, listy lotosu bílého, kořen hořce mnohokvětého, oddenek čínského náprstníku (Rehmannia glutinosa), zelený čaj, semena Kassie tory (druh senny).

Něco o bylinách v tomto čaji – dnes Listy Ginostemmy pětilisté neboli „jižní ženšen“, jak mu také říkají Číňané; a listy lotosu bílého.


Gynostema je v Číně po staletí považována za zázračnou bylinu. Obsahuje saponiny, stopové prvky, vitaminy, aminokyseliny a bílkoviny. Po staletí lidé věří, že umí prodloužit život. V místech kde lidé pijí odvar z jejích listů, se běžně dožívají velmi vysokého věku. Posiluje činnost srdce, snižuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Reguluje krevní tlak - vysoký snižuje, nízký naopak dokáže zvýšit. Uvolňuje křeče, posiluje nervový systém, stimuluje funkci jater, působí jako prevence proti rakovině.

Listy lotosu bílého blahodárně působí na látkovou výměnu v kůži, přidávají jí svěžest, očišťují ji, snižují hladinu lipidů v krvi, snižují vysokou horečku, vylučují různé škodlivé látky z organismu.


K ostatním bylinám se vrátíme v jiném článku, který pro Vás připravujeme.

Seznamte se s našimi bylinnými čaji. V případě, že je rádi pijete preventivně, je vhodné je střídat; Vaše tělo to ocení. Nyní na jaře je určitě vhodné Antilipidový čaj do svého pitného režimu nasadit.



101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page