Domov
top of page

Domov

Asi každý z nás vnímá domov trochu jinak, proto si dnes dovolím nabídnout vám můj pohled na domov.

Dětství máme spojené s rodiči či prarodiči, kde se cítíme dobře, v bezpečí a šťastní, i když ne všichni z nás jsme toto třeba zažili, přesto chceme mít svůj vlastní domov.

Jako malý jsem pobýval velmi často u svých prarodičů (viz. foto: já a dědeček František, rok 1974). Dům, který postavil můj pradědeček jsem vnímal jako bezpečné útočiště k návratu i v dospělosti. I když jsem studoval v zahraničí, cestoval po světě a měl své bydlení, tak přesto každý návrat do domova mého dětství byl vítaný. S ohledem na tuto myšlenku si uvědomil, že ten domov, který jsem takto vnímal, nebyl onen dům, ale lidé, kteří v něm žili.


Vytvořit si domov, místo kde máme pocit bezpečí, klidu, radosti i prostor pro realizaci a regeneraci, místo kde vychováváme své potomky, to není jen dům či byt. Je to především místo které s námi sdílí naši blízcí, partnerka či partner a děti, jsou to lidé v onom domě či bytě s nimiž si vytváříme svůj vlastní i jejich domov, ...náš domov, bez ohledu jak daleko jsme od místa, kde jsme vyrůstali.


Náš domov tak chceme mít pro své blízké co nejlepší, stále něco budujeme, utváříme či realizujeme. Obydlí ve kterém si chráníme své blízké, kde se cítíme všichni bezpečně, kde regenerujeme a předáváme své zkušenosti našim dětem tak získává i další rozměr. Jde o vnímání tohoto prostoru pocitově, kamery či zabezpečovací technika je jedna věc, pocity klidu, zregenerování, pozitivní energie i samotné rozložení či uspořádání místa ve kterém si domov vytváříme má svá pravidla. Proč snižovat své radosti z krásného obydlí?

Svůj domov je tedy vhodné budovat i v souladu se zkušenostmi západního (evropského) vnímání i východního (asijského) přístupu Feng Shui, kde nejde jen o vizualitu, ale také o pozitivní energii.

Zde si dovolím poukázat na zkušenosti a odborné znalosti paní Natalie Loginové z Centra FUZHI, která vám pomůže pozitivně nastavit vaše obydlí tak, aby nesnižovalo zdraví, radost, regeneraci nejen vám, ale i vašim blízkým, vašemu celému domovu. Doporučuji kontaktovat s otázkami Centrum FUZHI.

Michal Benda

RLS – Institut vzdělávání Real Life Services

Lektor, kouč, vrcholový sportovec


25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page