Imunita a rok 2020
top of page

Imunita a rok 2020

Aktualizováno: 19. 11. 2020

O imunitě toho bylo naspáno v posledních měsících díky epidemii COVID 19 hodně.


Tento rok nám představuje naše zdraví, imunitu a její význam trochu z jiného úhlu pohledu, a tak trochu v celé své přirozené síle.


Naše vlastní přirozená obrana těla je velmi důležitá a dělíme ji na tu, kterou jsme získali – je nám vrozená; a na tu imunitu, o které rozhodujeme naším životním stylem. Jak postupně poznáváme skutečnosti, jak se nový virus chová, jaké má dopady na lidské tělo, jak se hledají možnosti zamezení jeho šíření, tak si více a více uvědomujeme, že existují možnosti udržení našeho zdraví, o kterých rozhodujeme my sami. A je to v mnohém o osobním dlouhodobém přístupu k našemu zdraví a tzv. zdravým životním stylem. Zdravý životní styl je mantrou mnoha ozdravných směrů a doporučení, která mají vést ke zdravému a plnohodnotnému životu. Ne vždy tomu tak je. V roce 2020 se učíme žít s epidemii, která se nás ve svých důsledcích a omezeních dotkla všech, a naší snahou je udržet si své zdraví, silnou imunitu. Jak tedy podporovat zdraví a imunitu? Existuje mnoho způsobů, ale chcete-li o své zdraví a imunitu pečovat přirozeným způsobem, budou Vás zajímat tradiční postupy dávných vyspělých kultur.


Naši předkové o tomto stylu věděli své a mnohé kvalitní informace nám zanechali. Co bylo pro jejich zdraví důležité, to nacházeli v přírodě a v přirozeném způsobu života, v souladu s přírodou a jejími ročními obdobími. Systém přirozené péče o zdraví, se který pracujeme v Centru tradiční čínské medicíny FUZHI, je znám jako systém 5. elementů, které určitě znáte jako základ tradiční čínské medicíny a čínské metafyziky. 5 elementů je roční systém, který přirozeně kopíruje roční období, přirozeně doporučuje vhodnou stravu, pohybové a dechové aktivity, pracuje s emocemi a jejich vlivem na zdraví člověka. Hledá ve svých postupech pomocí ozdravných technik způsoby, jak lidské tělo dostat do tzv. harmonického stavu. Když s našimi klienty hovoříme o nastavení pravidelné péče jejich zdraví, když řešíme různé disbalance a zdravotní problémy, často používáme definici – vstup na kruh. Co to znamená?


5 elementů je v čínské medicíně sestaveno graficky do kruhu, aby bylo znázorněno, jak důležitá je cirkulace.


Znázorňuje cirkulaci a postupný posun v jednotlivých ročních obdobích v přírodě; správnou cirkulaci v našem těle a mezi jednotlivými orgánovými soustavami, které se definují také s jednotlivými ročními obdobími.


5 elementů v sobě představuje kruh cirkulace, podpory, kontroly a také disharmonie – ničení.

Vstup na kruh znamená, že se do systému můžete zapojit kdykoliv, v kterékoliv době roku. Když pak projdete celý kruh, přijmete do svého života mnohá doporučení a techniky, nastartujete přirozené pochody ve Vašem těle v součinnosti s přírodou ve prospěch Vašeho zdraví. Rozproudíte cirkulaci, podpoříte tělo vhodným stravováním, bylinami, pohybem či technikami, jako je akupunktura, moxování, speciální cvičení, fytoterapií. Tou celoroční dobou a přístupem začnete navozovat přirozené pochody ve Vašem těle, podporovat svou imunitu a schopnost zvládat zvýšené nároky na udržení zdraví nebo zvládání stresu. Jak se s tímto systémem můžete seznámit? Existuje několik možností:


  1. Můžete si zakoupit cyklus videoseminářů Základy TČM 5 elementů, které Centrum tradiční čínské medicíny FUZHI ve spolupráci s terapeutkou čínské medicíny Bc. Renátou Čepelkovu nebo

  2. si domluvit konzultaci s našimi specialisty - mentory zdraví a zdravého životního stylu.

Semináře si můžete zakoupit na našem eshopu www.efuzhi.cz/seminare. Zde se dozvíte – jak se správně stravovat, jak posilovat svou imunitu a zdraví pomocí bylin a dalších doporučení, která jsou v souladu s přirozenou a přírodní podporou našeho zdraví. Konzultace s mentory zdraví si můžete objednat v našem centru a mohou probíhat jako osobní nebo ON LINE. Tito specialisté Vám pomohou s analýzou, co je pro Vás v dané chvíli nejdůležitější k řešení a ve spolupráci s dalšími specialisty našeho týmu Vám budou vhodnými průvodci na Vaší cestě ke zdraví. Zdraví je cesta.

Pro kterou variantu se rozhodnete záleží jen na Vás. Vždy by to ale mělo být rozhodnutí, které vede k přirozené podpoře Vašeho zdraví a imunity. Zdraví, silná imunita a dostatek energie dělá náš život krásnější s šťastnější.

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page