O slovo se hlásí element VODA
top of page

O slovo se hlásí element VODA

Aktualizováno: 29. 12. 2020

Opět jsme se posunuli v sezóně a dle tradiční čínské medicíny se nacházíme v elementu VODA. Jak na nás toto období působí a proč je dobré se seznámit s jeho vlivem na váš organismus?


Jsme v období prvku VODA a tu reprezentují hlavně Ledviny a Močový měchýř. S jejich oslabením se může objevit nerovnováha i jinde v těle – mohou začít vypadávat vlasy, přicházejí problémy s ušima, zhorší se stav nehtů, zubů, všech tvrdých pojivových tkání.


Dochází k úbytku vápníku v kostech a slabosti paměti. Začnou zlobit klouby, hlavně kolena. Přicházejí nemoci jako je artróza, osteoporóza.

S oslabením močového měchýře (dochází i k poruchám centrálního nervového systému. S ohledem na umístění močového měchýře, který je v pánevním dnu, dochází při jeho nemoci i k problémům celého pánevního dna, k poruchám pohlavních funkcí, sklonu k potratům, poruchy menstruace, potíže s prostatou a potencí, inkontinence. S oslabením ledvin dochází také k oslabení nadledvinek.



Pokud ignorujeme i nepatrné symptomy, pomalu přichází nemoc. Naším cílem by nemělo být jen se soustředit na zbavení nemoci, ale je potřeba se zbavit i způsobu života, který k ní vede, a to je cesta k uzdravení.


Naše doporučení - mentoring zdraví - vždy vychází z tzv. sezonity jednotlivých ročních období. Je to přirozené, protože tak jako se chová příroda v každém období jinak, tak na to reaguje jinak naše tělo a má jiné potřeby.


Proto také při osobních konzultacích, informačních blocích a akčních nabídkách představujeme postupy, techniky a přírodní produkty, které jsou právě pro toto období vhodné realizovat případně užívat.


Prevence je ta nejjednodušší a nejlevnější cesta ke zdraví. Říkáme tomu dnes "zdravý životní styl".


Řešit problémy, když se objeví, je důležité; ovšem předcházet těmto problémům je ještě důležitější; a hlavě, je to efektivnější. V případě pravidelné, systematické a přirozené péče o naše zdraví, nemusíme následně procházet náročnými léčebnými, mnohdy i bolestivými procesy. Udržení zdraví a vitality je osobní rozhodnutí a zodpovědnost, kterou za nás nepřevezme nikdo jiný.


Vstupujeme do krásného zimního období, které na nás klade určité nároky. Ale protože my víme, jak o sebe a své zdraví pečovat, bude toto období příjemné, plné zdraví, energie a krásných chvil.


Zajímá Vás, co je mentoring zdraví?


Zavolejte nám nebo napište. Rádi Vám odpovíme.

Zajímají-li Vás novinky v oblasti doporučení přírodních produktů na období ZIMA (voda), sledujte naše novinky na www.efuzhi.cz nebo nám opět napište nebo zavolejte.


Videoseminář Základy TČM 5 elementů - element VODA je již k dispozici na www.efuzhi.cz/seminare.


39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page