Zpětná vazba
top of page

Zpětná vazba

Již několik desetiletí se vrcholově věnuji sportu, soutěžím na celosvětové úrovni, dosáhl jsem řady titulů včetně vícemistra světa. Současně „vychovávám“ další sportovce, a někteří z nich jsou již na vyšší úrovni, než jsem kdy byl já. Jsem na ně hrdý a v podstatě jsem i hrdý na svoji práci, na sebe.

Ve své sportovní kariéře jsem vždy uvítal nové informace, pochvalu, konstruktivní kritiku, nápady, vize a další hodnocení mé práce, tedy jsem rád za zpětnou vazbu, která se mi dostává na mé cestě k úspěchu, neboť nejde jen o tvrdou dřinu, odříkání, nastavený režim apod., ale také o získávání informací, které mohou přispět k dosažení cílů.

Člověk může být nejchytřejší na světě, nejschopnější na světě, nejvýkonnější na světě a další nej nej nej (egocentrický člověk), ale pokud nemá zpětnou vazbu, tak zakrní a dál se nerozvíjí, to znamená, že jej předběhnou, předčí, jiní, bez ohledu na oblast, profesi či odvětví.


Zpětná vazba je konstruktivní dialog s dalšími lidmi v oboru i mimo něj, neboť právě jejich informace, podněty a názory jsou hodné k zamyšlení a případně k realizaci.


Náš tým RLS Institutu vzdělávání a Centra FUZHI pracuje v různých osobních i profesních sférách a právě zpětná vazba, diskuze nad tématy nás všechny posouvá dál. Ve své podstatě se jedná o koučink, rozvoj nás všech.

Člověk se tak může neustále zlepšovat, neustrnout, je to celoživotní proces rozvoje osobnosti.


Rád bych vám doporučil nejen osobní konzultace v oblasti zdraví, profesního i osobního růstu, sportu, výživy apod., ale i profesního či celoživotní vzdělávání v našich akreditovaných kurzech, které vás mohou posunou dál na vaší cestě.

Obraťte se na nás v Centru FUZHI.

Michal Benda

RLS – Institut vzdělávání Real Life Services

Lektor, kouč, vrcholový sportovec



32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page